Bonsai Study Group Forum

General Category => Fruiting and Flowering Bonsai Discussion => Topic started by: bonsaikc on July 23, 2009, 01:02 PM

Title: Ume
Post by: bonsaikc on July 23, 2009, 01:02 PM
I purchased this tree from Boon at the Bay Island Bonsai Exhibit in 2007. It was potted deeply but already budding when I got it home, so I left it in the pot for the first year. It had a well-formed trunk with lots of possibilities for branching, plus some deadwood that I planned to carve.
Title: Re: Ume
Post by: bonsaikc on July 23, 2009, 01:11 PM
In spring of 2008, the inexpensive pot had split, which was fine since it was time to repot anyway. Ramification had increased a fair bit. I put it in a Chinese pot.
Title: Re: Ume
Post by: shimsuki on July 25, 2009, 09:12 PM
Do you have any pictures of it flowering???
Title: Re: Ume
Post by: bonsaikc on July 27, 2009, 11:45 AM
Unfortunately, this tree has not flowered for me. I am beginning to believe it is because of my wintering conditions, which I am seeking to remedy this fall.

Chris
Title: Re: Ume
Post by: MatsuBonsai on February 02, 2010, 08:40 PM
So, Chris, any flowers this year?
Title: Re: Ume
Post by: bonsaikc on February 15, 2010, 11:35 AM
Doesn't look like I'm going to get flowers yet. It's possible that the branches are not old enough to flower. I'm going to keep working it.
Title: Re: Ume
Post by: John Kirby on February 16, 2010, 06:11 AM
I noticed last weekend that my lone remaining Ume in the back yard grow bed is blooming white as did all the others. started from seed in 2003.
Title: Re: Ume
Post by: oakandwalnut on April 23, 2012, 09:29 PM
Did your ume bloom this year? Can you give a progress report?